Mágikák

Jó ételek gyorsan, olcsón!

Zöldborsós virslis ragu krumpli pürével:

A raguhoz:

1/2 kg zöldborsó ( fagyasztott vagy idény idején friss)

4-5 db virsli - felkarikázva ( sima egyszerű nem kell juhbeles)

1 fej hagyma ( nagyobb)

só , bors, pirospaprika

pici liszt

Köret:

1,5 kg krumpli

ízlés szerint vaj, tej, tejföl

só, szerecsendió

Elkészítés:

Készítünk egy pörkölt alapot. Megfonnyasztjuk a hagymát, közben meglehet sózni ettől enged egy kis vizet ezért nem fog megégni. Pirospaprikát szórunk rá, tehetünk bele egy kis piros aranyat is. Bele öntjük a borsót és felöntjük annyi vízzel amennyi ellepi és puhára főzzük. Amikor a borsó kész beletesszük a felkarikázott virslit felforraljuk, amikor forr kicsi lisztet szórunk a tetejére, ez egy kicsit meghúzza nem lesz nagyon híg, meg így finomabb is. Liszt helyett kukorica keményítővel is lehet sűríteni.

Krumplit megfőzzük összetörjük, ízesítjük.

Ár: 600 FT / 4-5 adag

Tojás pörkölt, rizzsel vagy tésztával:

10 db tojás

1 nagyobb fej hagyma

1 dl tejföl

pici olaj

só, bors, pirospaprika, pici morzsolt majoranna

rizs vagy tészta

Elkészítés:

A tojásokat megfőzzük, négybe vágjuk közben elkészítjük a pörkölt alapunkat. A pörkölt alapra tesszük a négybe vágott tojásokat, egy párpercig összefőzzük a tejfölt egy pici vízzel kikeverjük és a tojás pörkölthöz adjuk. Rizzsel vagy tésztával tálaljuk.

Ár: 600 Ft / 4 adag


Pizza :

1 kg liszt

6 dl langyos víz

5 dkg élesztő

1 marék só

1 marék cukor

1 üveg bolognai szósz

sajt, sonka, szalámi, kukorica, borsó stb.

Ezt akkor szoktam készíteni, amikor vannak maradékaim.

Elkészítés:

Az élesztőt 1 dl langyos vízben és a marék cukorral felfuttatom. A lisztet és a sót összekeverem, bele öntöm az élesztős és a sima vizet géppel vagy kézzel jól megdagasztom kb.: fél órára félre teszem kelni.

Mi a vékony tésztát szeretjük ezért én háromba veszem, természetesen aki a vastag tésztás pizzát szereti az két részt vegye.

Kinyújtom a sütőben lévő nagy tepsi méretére, alá sütőpapírt szoktam tenni, megkenem a bolognai szósszal, rászórom a rászórni valót, sajt a tetejére be a sütőbe kb. 30 perc és már fogyasztható is.

Nagyon finom és nagyon laktató!

Ár: 800 Ft / 5-6 adag


Csirke vagy pulyka ragu leves:

30 dkg pulyka vagy csirke hús

olaj

1 /450 gr/ zacskó vegyes / borsó, sárgarépa/ zöldség

2 szem burgonya kockára vágva

1 kis doboz tejföl vagy tejszin

1 tk szárított tárkony

só, bors,

2 db leveskocka

Elkészítés:

A húst apró kockákra vágjuk kevés olajon fehéredésig pirítjuk, felengedjük kb. 2- 2 ½ l vízzel 10 percig főzzük, hozzáadjuk a fagyasztott zöldséget és a burgonyát ízesítjük. Mikor már minden megfőtt a levesben behabarjuk / 2-3 ek. lisztet elkeverjük a tejföllel vagy a tejszínnel felengedjük forró levessel, összekeverjük egy – két percig főzzük még és már tálalható is.

Ár: 750 Ft. / 4-5 adag   



Weblap látogatottság számláló:

Mai: 1
Tegnapi: 7
Heti: 8
Havi: 14
Össz.: 6 319

Látogatottság növelés
Oldal: Olcsóságok
Mágikák - © 2008 - 2024 - magikak.hupont.hu

A weblap a HuPont.hu weblapszerkesztő használatával született. Tessék, itt egy weblapszerkesztő.

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »