Ezt a menüt be lehet osztani két napra is. Desszertként palacsintát ajánlok hozzá mert az is elég tömős étek.
Csirke szárny menü hónap végére:
2 kg csirke szárny
1 /450 gr/ fagyasztott vegyes zöldség
1 /450 gr/ fagyasztott zöldborsó
2 szem burgonya
hagyma, pirospaprika, só, bors
liszt, tojás, zsemlemorzsa,
2-3 db leveskocka
1/2 kg rizs
tészta vagy nokedli
Előkészítés: A csirke szárnyat három részt vágjuk, ha kell letisztítjuk, megmossuk félretesszük. 1 db tojásból és annyi lisztből amennyit felvesz a tojás /nokedli sűrűség/ tésztát keverünk félre tesszük. A rizst feltesszük főni.
Leves:
1 kis fej hagymát megfuttatunk az olajon rádobjuk a csirke szárny végeit egy pár percig pirítjuk majd pirospaprika, só, bors és felöntjük 2- 2 ½ l vízzel. Mikor felforrt beletesszük a fagyasztott zöldséget a burgonyát és a leveskockát. Mikor minden megfőtt beleszaggatjuk a tésztát nokedli szaggatóval. Egy két percig még főzzük és már tálalható is.
I főétel:
A csirke szárnyak középső részéből a szokásos módon pörköltet készítünk.
II főétel:
A csirke szárny combját panírozzuk és rántott mini csirke combként rizzsel tálaljuk vagy tepsibe rakva fokhagymával hagyma karikákkal megsütjük és rizzsel tálaljuk.
Ár 1800 Ft. / 4 adag + a palacsinta hozzávalói